Wedden op de Formule 1

Wil je straks weddenschappen afsluiten op de uitslag van de Formule 1? Dat kan bij alle online bookmakers in België. Momenteel bereiden alle teams zich voor op de start van het nieuwe Formule 1 seizoen van 2016.

Waar kun je op wedden bij de Formule 1

De Formule 1 kent tal van mogelijkheden om op te wedden. Hieronder staan enkele voorbeelden van weddenschappen die je kunt plaatsen tijdens een Grandprix. Sommige weddenschappen kun je het beste afsluiten voordat het race seizoen begint omdat je dan over het algemeen een hogere uitbetaling krijgt.

World Championship Coureur
Hierbij kun je inzetten op de coureur die uiteindelijke wereldkampioen wordt. De coureur die tijdens het seizoen de meeste punten weet te behalen wordt wereldkampioen. Bekijk hier alle noteringen.
WK constructeurs
Vergelijkbaar met hierboven echter tellen hierbij de punten mee van twee coureurs die voor het zelfde team uitkomen. Aan het einde van het seizoen wordt gekeken wie de meeste punten heeft behaald. Soms heeft een team al zoveel punten gehaald dat deze niet meer ingehaald kan worden. Deze wordt dan al eerder uitgeroepen tot winnaar.
Race winnaar
Dit is de meest populaire en makkelijkste weddenschap om te plaatsen. Gewoon kiezen welke coureur een bepaalde Grand Prix zal winnen. Zet je in op een coureur waarvan je kan verwachten dat deze hoog eindigt dan betaald een bookmaker meestal minder uit.
Podiumplaats
Hier kun je een weddenschap plaatsen welke 3 coureurs na een Grand Prix op het podium staan. Kies je ervoor om alle 3 de plekken te voorspellen dan ontvang je over het algemeen een hoge uitbetaling.
Top zes
Net als hierboven, maar dan voorspel je de top zes in plaats van de drie.
Pole position
Voor aanvang van de kwalificatie kun je inzetten op de coureur die uiteindelijk zal starten op Pole Position.
Snelste ronde
Wat ook zeer spannend is een weddenschap plaatsen op wie de snelste ronde zal afleggen tijden een Grand Prix.