Telefonische verkopers proberen valse Staatsloten te verkopen

De Telegraaf kwam een paar dagen geleden met een opmerkelijk verhaal dat er telefonische verkopers zijn die proberen valse Staatsloten te verkopen. Ze doen zich dus voor als de Staatslotterij en doen een aanbod wat de Staatslotterij helemaal niet in haar assortiment heeft. Ondertussen is het bedrijf en de Kansspelautoriteit al op de hoogte gesteld van deze fraude.

Er schijnen de afgelopen tijd tientallen mensen telefonisch te zijn benaderd door verkopers die zich voordoen als medewerkers van de Staatsloterij. De verkopers proberen loten te verkopen die 20 euro kosten en vier gelukscijfers bevatten. Als extra verkoopargument gebruiken zij dat er in de zomermaanden dagelijks trekkingen zullen plaatsvinden.

In werkelijkheid verkoopt de Staatsloterij helemaal geen loten van 20 euro, maar kosten de loten 15 euro per stuk. Ook is er geen sprake van dagelijkse trekkingen in de zomermaanden. Mensen die al bekend zijn met de Staatsloterij zijn zich bewust dat het loten betreft die de Staatsloterij helemaal niet in haar assortiment heeft, maar de bellers, waarvan het vermoedelijk buitenlandse loterij aanbieders zijn, hopen gebruik te maken van de naamsbekendheid van de Staatsloterij bij mensen die niet alle ins en outs kennen van de Staatsloterij.

Updated: 4 april 2017 — 15:01