Nevada en Delaware zorgen voor primeur in VS

De staten Nevada en Delaware zijn twee van de drie staten die in de Verenigde staten officieel online poker hebben gelegaliseerd. De staten hebben een historische overeenkomst gesloten om de spelerspools te delen. 

De Amerikaanse poker spelers kregen eerder deze week al goed nieuws toen bekend werd dat zij hun Full Tilt tegoeden vrijdag kunnen verwachten, maar er is nog meer goed nieuws, want afgelopen dinsdag kwamen de staten Nevada en Delaware overeen om hun spelerspools samen te voegen. Dit heeft als gevolg dat spelers uit beide staten tegen elkaar kunnen spelen in plaats van alleen tegen spelers uit de eigen staat.

Tot nu toe zijn er drie staten in de VS die online poker hebben gelegaliseerd, namelijk Nevada, Delaware en New Jersey. Alhoewel dit een positieve ontwikkeling is voor de Amerikaanse pokeraars, laat de praktijk nogal te wensen over. Zo mochten spelers het alleen opnemen tegen spelers die in dezelfde staat wonen, maar als gevolg hiervan was het spelersverkeer op de online pokersites zeer gering.

Updated: 4 april 2017 — 15:01