Engeland in de ban van matchfixing schandaal

Afgelopen zijn er zeven verdachte spelers opgepakt en blijkt er sprake te zijn van de grootste matchfixing zaak in de geschiedenis va het land. Op dit moment lijken er vooral spelers opgepakt te zijn die vroeger actief waren bij Preston North End, maar je vraagt je natuurlijk af of de grootte van de zaak niet veel groter is. 

Er zijn enkele journalisten van The Daily Telegraph undercover gegaan en kwamen in contact met een matchfixer die zeer bekend zou zijn in de wereld. Deze matchfixer beweerde eerder al dat wedstrijden in de lage Britse divisies te koop zouden zijn voor 50.000 pond. Een speler een gele kaart laten pakken zou ongeveer 5000 pond kosten.

Het onderzoek bleek zijn vruchten af te werpen, want in 2013 werden er al zes spelers gearresteerd en ook nu zijn er weer zes spelers van Preston North End opgepakt plus één speler van Barnsley. De voetbalclub Preston North End heeft direct aangegeven haar volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek van de Engelse National Crime Agency. Wel geeft zij aan dat er nog niemand is aangeklaagd of schuldig is bevonden, waardoor zij vinden dat ze alle verdachte spelers tot dusver nog wel gewoon kunnen opstellen.

Updated: 4 april 2017 — 15:01